Πλατφόρμες κρατήσεων δωματίων (Booking, Expedia κ.λ.π).
Αναγκαίο κακό;
Οι ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο επιλέγουν να αναζητήσουν, να συγκρίνουν και να ολοκληρώσουν την κράτηση ενός καταλύματος μέσα από συγκεκριμένες πλατφόρμες κρατήσεων όπως η booking, η Airbnb κοκ.
Η διαδικασία αυτή έφερε τεράστια ανάπτυξη στην αγορά και άνοιξε (;) νέους ορίζοντες και προοπτικές για τις επιχειρήσεις και του ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ή μήπως όχι;

Μερικοί από τους πελάτες μας
«Συνέταιροι» με την Booking;
Οι πλατφόρμες δαπανούν τεράστια ποσά στη διαφήμιση και έχοντας εισχωρήσει στην αγορά και στο μυαλό των καταναλωτών, έχουν καταλήξει να είναι για πολλά ξενοδοχεία και καταλύματα, η βασικότερη (ή και μοναδική πολλές φορές) πηγή κρατήσεων.
Πόσο επικερδές είναι αυτό για μια επιχείρηση όταν οι πλατφόρμες παίρνουν ένα ποσοστό επί των κρατήσεων που φτάνει μέχρι και το 20%;
Τι θα γίνει αν το 20% γίνει 25% ή 30% ; Πως θα αντιδράσει ο ξενοδόχος όταν η booking αποτελεί το βασικό κανάλι πωλήσεων;
Δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να συμφωνήσει.
Το να χτίσει μια στρατηγική για direct κρατήσεις και awareness όταν η εκάστοτε πλατφόρμα, αποφασίσει για τις επόμενες αυξήσεις, θα είναι ήδη πολύ αργά.
Θεατής αντί για πρωταγωνιστής.

Σίγουρα έχετε ακούσει την παρακάτω συζήτηση: 

« Έκλεισα σε ένα πολύ καλό από τη Booking»
«Πώς το λένε;»
«Δε θυμάμαι..»
«”κάτι” suites..»
«Από το Booking το βρήκα..»
Τις περισσότερες φορές, ο ξενοδόχος καταλήγει να είναι απλός θεατής, ενώ θα έπρεπε να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής.’Ολη η εμπειρία του επισκέπτη στηρίζεται από την παρεχόμενη υπηρεσία στο κατάλυμα, τιμές, επιπλέον υπηρεσίες, μεταφορές, ενοικίαση αυτοκινήτων, πολιτικές ακυρώσεων και πολλά ακόμα, για τα οποία ο επισκέπτης καταλήγει να δίνει τα εύσημα στην πλατφόρμα!
Το αποτέλεσμα;
 1. Ο πελάτης αντί να δημιουργεί σχέση εμπιστοσύνης με το ξενοδοχείο, δημιουργεί πρωτίστως σχέση εμπιστοσύνης με την πλατφόρμα.
 2. Κυριαρχεί στο μυαλό του πελάτη,η πλατφόρμα και όχι το ξενοδοχείο.
  Οι πιθανότητες να διαμείνει ξανά στο κατάλυμα ένας πελάτης μειώνονται.
 3. Δεν υπάρχει επαρκής κατηγοριοποίηση των πελατών μας, σε ομάδες όπως: Οικογένειες, ζευγάρια, μεμονωμένοι ταξιδιώτες κλπ. Η κατηγοριοποίηση βοηθά στην προσωποποιημένη επικοινωνία και κατ’ επέκταση στη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης.
Υπάρχει όμως λύση ;
Φυσικά και υπάρχει.Είναι θέμα επικοινωνίας & marketing.
Όπως κατάφερε η πλατφόρμα να κυριαρχήσει στο μυαλό του καταναλωτή -χωρίς καν να είναι αυτή που παρέχει την υπηρεσία- έτσι μπορεί και ο ξενοδόχος.
Έχοντας το πλεονέκτημα του ελέγχου της παρεχόμενης υπηρεσίας και της λειτουργίας του ξενοδοχείου, αλλά και των τοπικών συνεργασιών γύρω από την περιοχή που δραστηριοποιείται, μπορεί να επικρατήσει στην προτίμηση του ταξιδιώτη.

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε εμείς σε αυτό;

 • Στρατηγική για ενίσχυση των απευθείας κρατήσεων,
 • Βελτίωση του brand awareness για τη ξενοδοχειακή μονάδα.
 • Ενίσχυση του engagement και του loyalty με τους πελάτες σας..
 • Ανάλυση των δεδομένων που θα προκύψουν μετά τις διαφημιστικές εκστρατείες, με σκοπό την λήψη αποφάσεων σε σχέση με χώρες και κοινό στόχευσης και λοιπά θέματα που αφορούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Άνοιγμα σε νέες αγορές του εξωτερικού.
Για να πετύχουμε τα παραπάνω χρησιμοποιούμε τα εργαλεία: Google ads, Social Media Ads, SEO Analysis, Web development.
Μήπως διαβάζοντας τα παραπάνω κείμενα, βρήκατε κοινά σημεία;
 • Θέλετε να μετατρέψετε τις πλατφόρμες κρατήσεων από συνεταίρους σε αυτό που πραγματικά είναι – Συμπληρωματικά κανάλια πωλήσεων ;
 • Θέλετε να ανεξαρτητοποιηθείτε στο κομμάτι των κρατήσεων ;
 • Θέλετε να ανακτήσετε τον έλεγχο της επιχείρησής σας;
 • Ελάτε να φτιάξουμε μαζί το κατάλληλο πλάνο προώθησης και marketing όπως έκαναν άλλες επιχειρήσεις του κλάδου και είχαν αποτελέσματα εφαρμόζοντας μια μακροχρόνια και στοχευμένη στρατηγική.
Επικοινωνήστε μαζί μας

Τα δεδομένα που θα καταχωρήσετε στη φόρμα, θα χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία μαζί σας, από έναν εκπρόσωπο της εταιρείας μας. Τα συγκεκριμένα στοιχεία δε θα χρησιμοποιηθούν για κανένα άλλο λόγο, δε θα μεταβιβαστούν σε 3ους, και θα διαγραφούν μετά την επικοινωνία, εφ’ όσον δε ζητηθεί κάποια επιπλέον υπηρεσία από την εταιρεία μας.

  [recaptcha size:compact]

  Είπαν για εμάς

  Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με την Human Minds. Μας στηρίζουν και είναι δίπλα μας στις ανάγκες της πολύ απαιτητικής online παρουσίας μας.
  Η αμεσότητα και η φιλικότητα στην επικοινωνία, μας βοηθά να ολοκληρώνουμε τα project και τα tasks μας αποτελεσματικά και χωρίς καθυστερήσεις.

  Δ. Κατσίκα
  Marketing Manager - Divani Collection Hotels

  Η ομάδα της Human Minds έκανε εκπληκτική δουλειά. Ενω ξεκινήσαμε με πολύ περιορισμένο Budget και διστακτικά, σύντομα, είδαμε αύξηση που έφτασε και στο +210% αύξηση στις ζητήσεις διαμονής, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ενώ αυξήθηκε και η ζήτηση από νέες αγορές του εξωτερικού που δεν είχαμε δουλέψει στο παρελθόν.

  Γ. Σιούνας
  CEO Locate Cyclades

  Επαγγελματίες με όλη την σημασία της λέξης. Μας βοήθησαν στα πρώτα μας βήματα στο κομμάτι του Digital Marketing. Άμεσοι και κατανοητοί σε όλη την διάρκεια της συνεργασίας και με βοήθεια σε κομμάτια που εκτείνονται πέρα από τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους. Μας βοήθησαν σε θέματα : κατασκευής ιστοσελίδας, online bookings αλλά και σε θέματα branding! Σας ευχαριστούμε!

  Μ. Θεοφίλη
  Co-Owner Ma.Da.Ky Hotel Paros