Δουλειά από το σπίτι – 9 Συμβουλές από την προσωπική μου πείρα!

Η δουλειά από το σπίτι είναι η τάση για αρκετούς αυτές τις μέρες. Όσοι το έχουν δοκιμάσει ξέρουν ότι κάθε άλλο παρά «εύκολο» είναι… 

Προσωπικά χρειάστηκε να δουλέψω για μεγάλα διαστήματα από το σπίτι, συνολικά 2 χρόνια τα τελευταία 9. Σπαστά μεν, 2 χρόνια δε. Δεν ήταν από επιλογή όλο το διάστημα αλλά τι σημασία έχει; Ε, έχει! 

1η Συμβουλή : Φτιάξε τη διάθεσή σου για δουλειά από το σπίτι.

Είναι πολύ σημαντικό να θέλεις και μην είναι «καταναγκαστικά έργα» η δουλειά από το σπίτι. Είναι δουλειά και πρέπει να είναι ευχάριστη η διαδικασία, ανεξάρτητα από το χώρο! Οπότε Keep it Up! Θα έχεις όλες τις ανέσεις, καφέδες, ψυγεία, σαπούνι για να πλένεις τα χέρια σου και πολλά ακόμα που μόνο εσύ ξέρεις!

2η Συμβουλή : Μην επιτρέπεις σε κανέναν να διακόπτει την εργασία σου για άσχετο λόγο.

Στο βαθμό που ισχύει όταν είσαι στο γραφείο, στον ίδιο και σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό ισχύει και όταν δουλεύεις από το σπίτι. Όσο επιτρέπεις στον αδερφό σου, στη μητέρα σου, στο φίλο σου, να μπαίνει και να σου λέει για εκείνη τη σειρά που μόλις είδε, τόσο λιγότερη παραγωγή θα έχεις. Θα σου πω και ένα μυστικό που δεν είναι δικό μου, το ηθικό σου και η ψυχολογία σου εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την παραγωγή σου. Αν είσαι παραγωγικός θα νιώθεις καλά. Αν δεν είσαι… δύσκολα τα πράγματα.

3η Συμβουλή : Καθάρισε, Οργάνωσε και μάζεψε το χώρο που θα δουλέψεις.

Μπορεί και η σημαντικότερη συμβουλή που θα σου δώσω να είναι αυτή. Μάζεψε όλα τα ρούχα, παπούτσια, χαρτιά και λοιπά άσχετα αντικείμενα πάνω από το γραφείο σου, το πάτωμα, τις καρέκλες και οτιδήποτε βρίσκεται στο οπτικό σου πεδίο. 

Μπορεί την 1η μέρα να μην σε πειράξει, άντε και τη 2η, θες και 3η ; Ε, από την 4η και μετά θα αρχίσουν να σε ενοχλούν πράγματα που δε θα ξέρεις ποια είναι. Στο λέω εγώ, αυτά είναι. Συμμάζεψε, καθάρισε, πλύνε και οργάνωσε!

4η Συμβουλή : Πάρε τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ο οικιακός εξοπλισμός, δεν είναι ο απαραίτητος για να κάνεις τη δουλειά σου. Το Laptop στο οποίο έχεις φορτώσει από Popcorn Time μέχρι το Grand Theft Auto σπασμένο, δεν είναι ο εξοπλισμός που χρειάζεσαι. Επίσης η καρέκλα της κουζίνας, ή ο καναπές δεν έχουν φτιαχτεί για να δουλεύεις 8 ώρες. Αγόρασε τα απαραίτητα ή τσίμπα κάποια από το γραφείο (αν μπορείς) για να κάνεις τη δουλειά σου καλύτερα. Θα σε βοηθήσει τρομερά. 

5η Συμβουλή : Κράτα το πρόγραμμά σου.

Ο οργανισμός σου έχει συνηθίσει να ξυπνάει συγκεκριμένη ώρα, να βγαίνει έξω, να κάνει μια διαδρομή κλπ. Κράτησέ το, ξύπνα την ίδια ώρα, υπολόγισε και βγες έξω κάνε μια απόσταση σεβαστή να σε ξυπνήσει, φάε το πρωινό και προσπάθησε όσο μπορείς να μη σοκάρεις τον οργανισμό σου με ξαφνικές αλλαγές. 

6η Συμβουλή : Πρόσεχε τη διατροφή σου

Οκ, τι σου είπα τώρα ε; Κι όμως, είναι πολύ σημαντικό για το πώς νιώθεις, και πώς αποδίδεις. Η κατάσταση στο σπίτι μη ξεχνάς ότι είναι δύσκολη, χρειάζεται σωματικά και διανοητικά να βρίσκεσαι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Φάε όσα είναι covid-19 friendly. Διατροφολόγος και γιατρός δεν είμαι αλλά για το ανοσοποιητικό σου χρειάζεσαι Vitamin-C, D3 και σίγουρα Μαγνήσιο. Παίξε μπαλίτσα και με λοιπές βιταμίνες βοηθάνε.

7η Συμβουλή : Μείωσε την τοξικότητα από την καθημερινότητά σου. Βάλε Γέλιο!

Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να φροντίζεις 365 μέρες το χρόνο, αλλά τώρα είναι πιο σημαντικό από τις άλλες μέρες. Θα έχεις πολλά πράγματα να σε εκνευρίζουν, δε χρειάζεσαι μερικά ακόμα. Οπότε τους τοξικούς, κράτησέ τους σε απόσταση. Κάνε πράγματα όσο μπορείς εντός του σπιτιού που κρατούν τη ψυχολογία σου σε πολύ καλά επίπεδα. Και να χάσεις μερικά ευρώ, να θυμάσαι ότι αυτή τη στιγμή, η υγεία σου είναι πιο σημαντική. Κάνε πράγματα που σε κάνουν να γελάς και να περνάς καλά! 

8η Συμβουλή : Δες το σαν ευκαιρία

Ξέρω, γραφικό και κλασσικό. Αλλά όντως έχουμε μια μοναδική ευκαιρία αυτές τις μέρες. Ευκαιρία να κάνουμε πράγματα που δεν προλαβαίνουμε καθημερινά λόγω μετακινήσεων, χαμένου χρόνου, ή χρόνου σε άλλα αγαπημένα πράγματα, τα οποία λογικά δεν θα μπορείς να κάνεις. Αυτή η ιδέα που είχες; Αυτό το Project που ήθελες να αρχίσεις στη δουλειά; Τώρα είναι η ώρα! Θα κρατήσει το ηθικό σου ψηλά, θα σου δώσει ένα καλό στόχο και ένα σκοπό για μετά τη δουλειά!

9η Συμβουλή : Όλα τα Βασικά

Όλα τα βασικά εννοούνται και γι’ αυτό δεν παρατίθενται στο άρθρο. Δηλαδή; Μείνε σπίτι, μην επισκέπτεσαι ευπαθείς ομάδες όσο πολύ κι αν τους αγαπάς. Με το να μην τους επισκεφτείς, δείχνεις όχι μόνο την αγάπη σου, αλλά και το πόσο δυνατός είσαι. Και είσαι πολύ δυνατός ως άτομο! Παίξε με τους κανόνες και θα κερδίσουμε όλοι.

Back to top